We gaan weer los!

Na in het voorjaar veel ploeg (bagger) klussen te hebben gedaan zijn we ook al begonnen met harken van een aantal havens. Op deze foto kun je goed zien hoe effectief onze harkboot is om bijvoorbeeld Gele Plomp te rooien.

Een nieuwe lokatie

Wij zijn verhuisd

In mei 2017 zijn we begonnen met het inrichten van de hal en werkplaats op onze nieuwe en grotere lokatie. In de werkplaats hebben we we twee portaalkranen (1x 0.5T en 2T en 1x 2T) en bouwen we aan de nieuwe hark/veegboot die we dit seizoen willen gaan inzetten. Vanaf juni 2018 wordt de vloot uitgebreid met een combinatie Hark/verzamelboot de SL-03

Het adres is:

Hagen 4

9301ZJ Roden

Harkboot.nl heeft nu ook een eigen facebook pagina

Om ons te bezoeken op facebook klik op de volgende link; Facebook

De Nieuwe folder is uit!

harkboot folder

Op woensdag 14 december 2016 werd een symposium georganiseerd over de rol van invasieve exotische waterplanten in watersystemen  en de effectiviteit van bestrijding van invasieve exotische waterplanten.

Het symposium vormde de start van een meerjarig landelijk onderzoek naar de bestrijding van invasieve exotische waterplanten en vond plaats bij het NIOO in Wageningen. 

Invasieve exoten vormden het hoofdthema van de dag, waarbij men inging op het beleid, de kansen en verschillende bestrijdingsmethoden. De dag was gericht op het uitwisselen van ervaringen met (de bestrijding van) invasieve exotische waterplanten en het vormen van een Community of Practice. 

In het middag programma hebben wij de hark-methode toegelicht aan een zeer geinteresseerd publiek (ca. 80 deelnemers uit het hele land). Een mooie gelegenheid om onze nieuwe folder van de harkboot te presenteren.

Organisatie: Bureau Waardenburg (in opdracht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) en het Nederlands Instituut voor Ecologie (gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek)

 

Na een aantal jaren ervaring te hebben opgedaan in het veld weten wij dat met de harkmethode waterplanten zowel inheems als exoot goed verwijderbaar zijn mits goed uitgevoerd.

Tijdens het ochtend programma van het symposium werd door een beleidsmedewerker van het Ministerie van EZ nog eens duidelijk uiteengezet hoe de nieuwe exotenwetgeving dient te worden uitgevoerd (Unielijst). Duidelijk is dat maaien geen optie meer is en dat er andere technieken dienen te worden ingezet om exoten daadwerkelijk te verwijderen.

Met de door ons ontwikkelde harkmethode kunnen wij goed inspelen op deze nieuwe wetgeving.