HARKBOOT.NL

Verwijderen van ongewenste wortelende  waterplanten met wortel en al

Exoten - Gele Plomp - en vele anderen

Het MVO certificaat wordt door MVO Platform Noord toegekend aan bedrijven waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een belangrijke rol speelt. Uiteraard zijn we hier als bedrijf blij mee en trots op. De toekenning van een dergelijk certificaat is het resultaat van gezamenlijke inspanning.

Het bericht zoals geplaatst op www.duurzaamnoordenveld.nu:

Noordenveldse bedrijven ontvangen MVO certificaat

20-01-2022

Twee Noordenveldse bedrijven hebben een MVO certificaat ontvangen: Harkboot.nl en Spandaw Mannen. Het MVO certificaat wordt door MVO Platform Noord toegekend aan bedrijven waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een belangrijke rol speelt. De bedrijven kregen de prijs gisteren uitgereikt door wethouder Kirsten Ipema.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen speelt niet alleen financiële winst een rol, maar gaat het ook om de impact die je bedrijf op de wereld heeft. De impact moet niet negatief zijn, door bijvoorbeeld vervuiling, afvalproblemen of een grote CO2 uitstoot. Een bedrijf wil juist positieve impact hebben, door te verduurzamen en uiteindelijk ook circulair te werken. Het gaat hierbij zowel om sociaal als duurzaam ondernemen met impact. Winst voor het eigen bedrijf, maar ook voor de samenleving!

Ook met je bedrijf aan de slag met maatschappelijk verantwoord ondernemen? Neem dan eens een kijkje bij MVO Platform Noord.

Harkboot.nl BV

Harkboot.nl zet zich op verschillende manieren in voor duurzaamheid. Tijdens het Koploperproject hebben zij er samen met de gemeente voor gezorgd dat HVO100, de brandstof voor hun boten, beschikbaar kwam op een tankstation in Noordenveld. Tijdens hun werkzaamheden houden ze rekening met de (natuurlijke) omgeving, door te werken volgens Ecologische werkprotocollen. Sociaal ondernemen geven ze vorm door aan iedereen een kans te geven ongeacht achtergrond. Intern worden mensen verder begeleid en opgeleid. 

Spandaw Mannen

Spandaw Mannen koopt grotendeels biologisch en/of diervriendelijk in. Door in hun collectie bijvoorbeeld de groenste geproduceerde spijkerbroek op te nemen, of kleding gemaakt van gerecyclede petflessen of plastic uit de oceaan. Spandaw Mannen doet zelf onderzoek naar de keurmerken. Zo nemen zij verantwoordelijkheid en verkleinen de kans op ‘greenwashing’. Verder proberen ze ook andere organisaties in hun keten te bewegen om stappen te nemen.

Zie ook: https://www.duurzaamnoordenveld.nu/noordenveldse-bedrijven-ontvangen-mvo-certificaat/

Harkboot.nl BV

Hagen 4
9301 ZJ Roden

Tel. +31 (0) 50 364 1584
info@harkboot.nl
KVK 72022728

Inschrijven nieuwsbrief