HARKBOOT.NL

Verwijderen van ongewenste wortelende  waterplanten met wortel en al

Exoten - Gele Plomp - en vele anderen

Vandaag tekenen Conver B.V. en Harkboot.nl B.V. een exclusieve samenwerking als het gaat om het bestrijden van wortelende waterplanten waaronder exoten. Deze veelal exotische plantensoorten zijn een bedreiging voor de natuur en laten zich moeilijk verwijderen. Harkboot en Conver gaan samen de strijd aan en zullen de harkmethode verder ontwikkelen en de gezamenlijke kennis inzetten om deze plaagsoorten te bestrijden.

‘’Duurzaam werken is één van de speerpuntenvan Dutch Power Company. Na de overname van de Fishprotector, is de samenwerking tussen Conver en Harkboot.nl een volgende mooie stap in het maatschappelijk ondernemen met oog voor de natuur.’’

Michel de Vries

Managing Director, Dutch Power Company

De Harkboot van Harkboot.nl BV is specifiek ontwikkeld voor de toepassing van het verwijderen van wortelende (invasieve) plantensoorten (b.v. exoten). Door het ontbreken van natuurlijke vijanden vermeerderen deze planten zich in snel tempo. Invasieve plantensoorten kenmerken zich doordat ze moeilijk te verwijderen zijn, bestaande vegetatie overwoekeren en zo de diversiteit van planten verminderen.

het partnership met Conver geeft een duidelijk signaal naar de markt dat vanwege de verbeterde waterkwaliteit nieuwe en andere werkwijzen, nodig zijn om te kunnen blijven voldoen aan de Europeseverplichtingen om o.a. exoten te bestrijden”

“Daarnaast werken wij met partners die net als wij gericht zijn op het verminderen van de
CO2 uitstoot. Door o.a. het gebruik van de HVO100 fossielvrije brandstof voor de Conver Harkboten hebben wij onze uitstoot al met
89% kunnen reduceren.”

Leon Sterk

Commercieel Directeur, Harkboot.nl B.V.

Op basis van de eisen van Harkboot.nl heeft Conver B.V een gemodificeerde maai(hark)boot ontwikkeld die aan de eisen van Harkboot voldoet.

Anders dan bij normale maaiwerkzaamheden, moet bij het verwijderen van invasieve plantensoorten de plant in zijn geheel verwijderd worden. Door het verwijderen van de wortels d.m.v. harken worden de planten met wortel en al uit het water gehaald en zo vernietigd.

Conver is altijd op zoek naar ecologische verantwoorde methoden om waterplanten te verwijderen. Met de komst van meer en meer woekerende waterplanten wordt dit steeds voornamer. Het Partnership met Harkboot.nl BV is een mooie toevoeging aan ons productgamma.

Adrie van het Hooff

Business Unit Manager, Conver B.V.

Harkboot en Conver trekken samen op als het gaat om kennis en ontwikkeling. Het bestrijden van invasieve soorten is een specialistisch werk.

Harkboot medewerkers krijgen intensief training in o.a. plantenkennis en het erwijderen hiervan. Alleen opgeleide medewerkers kunnen dit specialistische werkuitvoeren. Conver draagt hieraan bij door specialistisch werktuigen te ontwikkelen die speciaal voor deze toepassing bedoeld zijn. Conver zal deze machines uiteindelijk nationaal en internationale vermarkten.

Met deze samenwerking wordt een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van nieuwe methode in het hedendaags onderhoud van watergangen.

Conver is altijd op zoek naar ecologische verantwoorde methoden om waterplanten te verwijderen. Met de komst van meer en meer woekerende waterplanten wordt dit steeds voornamer. Het Partnership met Harkboot.nl BV is een mooie toevoeging aan ons productgamma.

Andre Baars

Commercieel manager, Harkboot.nl B.V.

Harkboot.nl BV

Hagen 4
9301 ZJ Roden

Tel. +31 (0) 50 364 1584
info@harkboot.de
KVK 72022728