HARKBOOT.NL

Verwijderen van ongewenste wortelende  waterplanten met wortel en al

Exoten - Gele Plomp - en vele anderen

OVER ONS

De kernactiviteit van Harkboot.nl BV is het verwijderen van ongewenste (exotische) wortelende waterplanten met wortel en al. De harkmethode is uitgevonden in 2014 en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld en wordt door waterbeheerders gezien als een welkome aanvulling op het bestaande arsenaal aan waterwerktuigen. Vanaf 2018 is Harkboot.nl BV opgericht die zich toelegt in het verder ontwikkelen van de methode.

Harkboot.nl heeft zich als doel gesteld middels een minimale CO2 footprint haar werk te doen. Met een groot verantwoordelijkheid besef heeft Harkboot.nl zich gecertificeerd middels de Co2 prestatieladder Niveau 5 en VCA**.

De harkboot wordt o.a. in de Ecologische Sleutel Factoren (ESF, juni 2018 STOWA) aangehaald als toepassing voor zwaar overwoekerde exoten die conform  de Europese richtlijn geëlimineerd dienen te worden.

HET BELEID

Het MVO beleid van Harkboot.nl BV staat omschreven in de beleidsverklaringen die gepubliceerd staan op deze site. Wij beseffen dat de door ons gehanteerde methode constante, meerjarige monitoring behoeft en hebben dit derhalve dan ook extern ondergebracht. Gezamenlijk met onze  opdrachtgevers staan wij garant voor een duurzame oplossing bij het bestrijden van exoten. Het VGM beleid is toegespitst op een veilige werkomgeving voor mens en dier.

Daarnaast levert Harkboot.nl BV een bijdrage aan een aantal Sustainable Development Goals (SDG’s) om een positieve impact te maken op de wereld. Dit zijn de volgende SDG’s:

Meer hierover lees je hier >

ONDERSCHEIDINGEN

Winnaar NENnovation Award 2021

In 2021 heeft Harkboot.nl BV de NENnovation Award 2021 gewonnen. Meer informatie hierover lees je hier >

Deelname Koploperproject 2020/2021

In 2021 heeft Harkboot.nl BV deelgenomen aan het koploperproject Noordenveld-Westerkwartier. Meer informatie hierover lees je hier >

Winnaar Ondernemersprijs Noordenveld 2019

In 2019 heeft Harkboot.nl BV de ondernemersprijs van Gemeente Noordenveld gewonnen. Meer informatie hierover lees je hier >

MVO Certificaat 2022

MVO-certificaat voor sociaal en duurzaam ondernemen en werken 2022. Meer informatie hierover lees je hier >

Onze opdrachtgevers zijn onder meer:

Harkboot.nl BV

Hagen 4
9301 ZJ Roden

Tel. +31 (0) 50 364 1584
info@harkboot.de
KVK 72022728