HARKBOOT.NL

Verwijderen van ongewenste wortelende  waterplanten met wortel en al

Exoten - Gele Plomp - en vele anderen

Sinds vorige week woensdag heeft het onbemande tankstation aan de Nieuweweg in Roden een nieuwe brandstof in het assortiment. Het Tank S tankstation bij fietsenwinkel Stuurwold, biedt nu ook een synthetische diesel: HVO 100.

Minder CO2 uitstoot

HVO is 100% hernieuwbaar en zorgt voor 89% minder CO2 uitstoot. Eigenaar van het tankstation is Van Staveren uit Emmeloord. “We bieden nu HVO aan in Roden en volgende maand ook in Emmeloord. Wij voorzien dat we dit op meer locaties gaan aanbieden. De vraag naar duurzamere brandstoffen bij gemeenten, bedrijven en ook particulieren neemt alsmaar toe”, aldus Pim Meijer, commercieel manager bij Van Staveren.

Gemeente en ondernemers omarmen HVO

Samen met de gemeente was Harkboot.nl BV enkele maanden geleden op zoek naar een tankstation dat deze diesel wilde aanbieden. “Heel fijn dat Tank S dit wilde doen”, zegt de KAM-coördinator van Harkboot.nl, Lars Rebel: “Met ons bedrijf willen wij met een minimale CO2 footprint het werk verrichten. Wij zijn gecertificeerd via de CO2 prestatieladder Niveau 3 en VCA**, mede omdat wij reeds 1,5 jaar HVO 100 tanken voor onze harkboten.”

Speciaal voor deze gelegenheid werd door kunstenares Miranda Nienhuis werklaarzen voorzien van een CO2 neutraal logo die door Rebel aan Ipema zijn overhandigd.

Gemeente stukje duurzamer

Namens gemeente Noordenveld was Kirsten Ipema, wethouder verantwoordelijk voor duurzaamheid binnen de gemeente, één van de eersten die hier HVO tankte. “Een deel van onze auto’s en machines van de gemeente zullen hier HVO100 gaan tanken. Heel goed dat deze brandstof nu beschikbaar is in Noordenveld, want hiermee maken we de gemeente weer een stukje duurzamer. De gemeente ziet HVO 100 als een transitiebrandstof op weg naar groene brandstoffen met 0% CO2 uitstoot.”

Wat is HVO 100?

HVO ofwel ‘Hydrotreated Vegetable Oils’ zijn plantaardige oliën en vetten die behandeld zijn met waterstof. Door deze behandeling ontstaat een synthetische diesel die in vergelijking met fossiele diesel schoner verbrandt en duurzamer is.

HVO kan zowel puur als geblend met fossiele diesel gebruikt worden. HVO 100 (= 100% ofwel puur gebruik) heeft de grootste duurzaamheidsvoordelen en voldoet aan de EN15940 specificatie voor paraffinische dieselbrandstof. Dit is een andere specificatie dan conventionele diesel. Vraag altijd eerst goedkeuring voor deze brandstof van uw motor-/voertuigleverancier.

Lees hier het nieuwbericht van ‘Dit is Roden’ >

Harkboot.nl BV

Hagen 4
9301 ZJ Roden

Tel. +31 (0) 50 364 1584
info@harkboot.de
KVK 72022728